Duurzaam is een woord wat tegenwoordig flink misbruikt wordt. Het wordt geassocieerd met “vergroening”, maar lang niet altijd wordt stilgestaan bij de levensduur en lange-termijn impact van moderne concepten.

Verduurzaming betekent voor Hugel langdurig en zorgvuldig omgaan met materialen, energie en investering. Een goede oplossing begint met een diagnose en analyse van de situatie, reeds bestaande systemen en de mogelijkheden van zowel het pand als het budget.

Uit verschillende mogelijkheden kan een optimale oplossing gekozen worden waarin van te voren duidelijk is wat daarbinnen wél en níet mogelijk is. Uiteindelijk is het doel van Hugel u als klant te voorzien van een degelijk advies binnen uw wensen en restricties en daarnaast eventueel leveren en installeren en afregelen van het systeem. Hugel kan adviseren over maatregelen die buiten onze eigen werkzaamheden vallen (bijvoorbeeld i.v.m. specifieke certificeringen) en tevens advies geven over subsidiemaatregelen.

Wat uiteindelijk optimaal is hangt volledig af van wat u als gebruiker als doel heeft. Wilt u milieuvriendelijker verwarmen? Wilt u energie opslaan? Wilt u investeren op de lange termijn om geld te besparen? Wilt u uw bestaande systeem (bijvoorbeeld gasgestookte CV) duurzaam uitbreiden om zo een hybride systeem te creëren? Een mix van dit alles? Hoeveel tijd en aandacht wilt u aan het systeem geven?

Op al deze vragen past alleen uw persoonlijke antwoord in uw persoonlijke situatie. Hugel streeft er naar uw wensen samen met u zo goed mogelijk in beeld te krijgen.